Суд вкотре відмовив захисту Януковича у зверненні до РФ по правову допомогу

Суд вкотре відмовив захисту Януковича у зверненні до РФ по правову допомогу

Укрінформ
Оболонський районний суд м.Києва знову відмовив захисту екс-президента Віктора Януковича щодо звернення до Мін'юсту РФ щодо надання міжнародної правової допомоги.

Про це у суді заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Політичні відносини у РФ з Україною не розірвані, діє Європейська конвенція про надання міжнародної правової допомоги... Захист просить суд звернутися до Мін'юсту РФ про міжнародну правову допомогу. Просимо суд розглянути клопотання і задовольнити", - сказав Сердюк.

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

"Вчергове роз'яснюю захисту: Янукович звинувачується у державній зраді на користь РФ, пособництві у веденні агресивної війни на користь РФ. Тому Оболонський районний суд вирішив не звертатися до РФ щодо надання міжнародної правової допомоги. Янукович був викликаний у суд належним чином", - підкреслив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Також головуючий суддя у складі колегії суддів, що розглядають справу про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича - Владислав Дев'ятко - сказав, що не знає, чи є проти нього скарги у Вищій раді правосуддя, але запевнив адвоката Януковича, що присягу не порушував.

На початку засідання адвокат Януковича Віталій Сердюк подав клопотання про долучення до матеріалів справи заяву про неможливість здійснення нинішнім складом колегії суддів розгляду справи про держзраду Віктора Януковича.

"Зокрема, у ВРП є скарги проти головуючого судді Дев'ятка. Тому наразі немає можливості здійснювати судовий розгляд, поки наразі є тривалий нерозгляд цих дисциплінарних проваджень щодо Дев'ятка", - сказав Сердюк.

У відповідь головуючий суддя запевнив адвоката Януковича, що присяги не порушував.

"Я не знаю про наявність у ВРП скарг проти мене, але запевняю вас, що присяги не порушував", - наголосив Дев'ятко, звертаючись до Сердюка.

Як повідомлялося, за даними Генпрокуратури України, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-