Фігуранта

Фігуранта "справи Онищенка" затримав спецназ НАБУ

Фото, відео
Укрінформ
Обвинуваченого у "справі Онищенка" Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО і одразу затримали спецпризначенці Національного антикорупційного бюро. 

Про це повідомляє Громадське.

"Обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки сплив термін його утримання за підозрою. Однак опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, суд два дні намагався обрати запобіжний захід для Постного.

Солом'янський суд Києва переніс засідання у справі Постного на 9:30 16 червня.

30 травня в НАБУ заявили, що направили до Солом'янського суду обвинувальний акт стосовно 8 осіб, задіяних у "газовій схемі Онищенка".

Загалом слідством встановлено причетність до участі у "газовій схемі" 27 осіб. Під час досудового розслідування 9 із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості.

Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку.

Депутата-втікача Онищенка обвинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-