Обшуки у поліції: ГПУ заявляє про зарплати для

Обшуки у поліції: ГПУ заявляє про зарплати для "мертвих душ"

Укрінформ
У  Генпрокуратурі стверджують, що проводять обшуки у фінансовому підрозділі поліції Київської області, керівництво і працівників якого підозрюють у незаконному перерахуванні зарплати 39 особам.

Про це повідомив керівник департаменту ГПУ із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк в ефірі  каналу "112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз обшуки Генпрокуратурою спільно з департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції проводяться у приміщенні головного управління Нацполіції Київської області, зокрема у фінансовому підрозділі -  в кабінетах керівника, головного бухгалтера, її заступника, а також низки спеціалістів у сфері бухгалтерського обліку та за місцями їх  проживання... Ми зараз вилучаємо документи, які є одночасно доказами вини осіб у вчиненні злочину", - сказав він.

Гуцуляк зауважив, що ці особи підозрюються у привласненні майже одного мільйона гривень в період  листопада 2015 - березня 2016 років "шляхом перерахування зарплати 39 працівникам Нацполіції, які ще у 2012 році були звільненні, окремі з них - померли".

Також Гуцуляк зазначив, що підозрювані використали "банальну схему".

"Схема дуже банальна і цинічна - гроші в якості зарплати перераховувались людям, які вже чотири роки не працюють у системі органів Нацполіції, раніше це було МВС. Більше того, перераховували гроші людям, які там і не працювали, а також колишнім співробітникам МВС, які на момент перерахування грошей вже померли", - пояснив керівник департаменту ГПУ.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Гуцуляк зазначив, що у керівництва Нацполіції Київської області обшуки не проводяться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-