Суд відмовився стягувати з Насірова заставу у 100 мільйонів

Суд відмовився стягувати з Насірова заставу у 100 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
 Солом'янський райсуд Києва відмовив обвинуваченню у клопотанні про стягнення до бюджету застави відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Відповідне рішення у четвер оголосила суддя Світлана Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання про стягнення з Насірова у бюджет внесеної застави (у 100 млн грн - ред.) відмовити", - сказала Кушнір.

Повний текст ухвали буде оголошено 12 червня о 17:00.

Прокурор САП Роман Симків у коментарі журналістам після засідання зазначив, що говорити про причини відмови у задоволенні клопотання важко, оскільки він ще не бачив мотивувальної частини ухвали.

"Але все-таки цей процес, який тривав кілька днів, я думаю, що це буде хороший профілактичний засіб для того, щоб підозрюваний (Насіров - ред.) утримався (від втечі - ред.)", - додав Симків.

7 березня Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову, обвинувачуваному у зловживанні владою та службовим становищем, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яка була внесена 16 березня.

Водночас НАБУ і САП пізніше внесли до суду клопотання про стягнення застави Насірова в держбюджет, оскільки він не виконав зобов'язань, покладених на нього судом, зокрема, не здав паспорт громадянина Великої Британії.

Солом’янський райсуд Києва 7 червня почав розгляд відповідного клопотання.

При цьому Насіров стверджує, що не має британського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-