Насіров просить суд не забирати його заставу: Навіть в думках не порушував закону

Насіров просить суд не забирати його заставу: Навіть в думках не порушував закону

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вважає необгрунтованим і безпідставним клопотання обвинувачення про стягнення до держбюджету внесеної за нього застави у 100 млн грн через те, що він не здав британський паспорт.

Про це він заявив у четвер у Солом'янському райсуді Києва, який розглядає відповідне клопотання САП і НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу суд не задовольняти це клопотання (про стягнення застави - ред.) як безпідставне і необгрунтоване. Я законослухняна людина. На мою думку, тут немає доказів про якусь шкоду, вигоду, умисел. Я ніколи ані в думках, ні в діях не порушував закону", - сказав Насіров.

Наразі суддя пішов до нарадчої кімнати.

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ затримали Насірова 2 березня за підозрою у зловживанні владою та службовим становищем.

За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн.

7 березня Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яка була внесена 16 березня.

Разом з тим НАБУ і САП пізніше внесли до суду клопотання про стягнення застави Насірова в держбюджет, оскільки він не виконав зобов'язань, покладених на нього судом, зокрема, не здав паспорт громадянина Великої Британії.

Солом’янський райсуд Києва 7 червня почав розгляд відповідного клопотання.

Водночас відсторонений голова ДФС стверджує, що не має британського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-