СБУ показала, як вилучали хабар на $5 мільйонів у Фонді гарантування

СБУ показала, як вилучали хабар на $5 мільйонів у Фонді гарантування

Фото, відео
Укрінформ
Співробітники СБУ та ГПУ затримали уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка вимагала хабар у $5 мільйонів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Правоохоронці задокументували, що посадовець вимагав п’ять мільйонів доларів США від колишнього голови правління одного з комерційних банків. У таку суму ліквідатор банку "оцінив" неініціювання процедури розірвання кредитно-фінансових договорів з низкою клієнтів банку", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби затримали посередника у Києві під час передачі всієї суми хабара, одночасно у Дніпрі була затримана уповноважена особа ФГВФО. Зазначається, що операція здійснювалася за сприяння керівництва фонду.  

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у протиправній оборудці.

Раніше у середу генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання під час одержання неправомірної вигоди в сумі 5 млн дол. однієї з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. За його інформацією, уповноважена розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації, пообіцявши невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду у порядок погашення банківськими установами зобов'язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

Водночас у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявили, що не отримували офіційного підтвердження факту затримання уповноваженої особи ФГВФО на хабарі.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-