Рада проголосувала за спрощену екстрадицію з Європою

Рада проголосувала за спрощену екстрадицію з Європою

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за ухвалення закону проголосували 227 депутатів.

Третій додатковий протокол до Європейської конвенції про видачу правопорушників набрав чинності 1 травня 2012 року. Наразі діє для 16 держав.

Четвертий додатковий протокол до Європейської конвенції про видачу правопорушників набрав чинності 1 червня 2014 року і сьогодні застосовується для 8 держав.

Третій додатковий протокол спрямований на уніфікацію правил застосування державами спрощеної екстрадиції. Так, затримана особа може надати згоду на свою екстрадицію без очікування завершення виконання всіх формальностей екстрадиційного процесу. У такому разі особа мінімальний час перебуває під вартою у запитуваній державі до її видачі, внаслідок чого обидві держави — запитуюча і запитувана - також скорочують витрати людських та грошових ресурсів завдяки пришвидшенню і спрощенню процедури видачі.

Четвертий протокол вносить зміни і доповнює низку положень Конвенції для того, щоб адаптувати її до сучасних потреб співробітництва держав. Ці положення стосуються, зокрема, строків давності, вимог до запитів та підтверджуючих документів, особливостей застосування спеціального правила, транзитного перевезення, видачі особи третій державі, каналів і засобів зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-