Українці зможуть отримати безоплатну правову допомогу в 32 країнах

Українці зможуть отримати безоплатну правову допомогу в 32 країнах

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за це рішення проголосував 231 депутат.

Європейська угода про передачу заяв про правову допомогу була відкрита для підписання 27 січня 1977 року і набрала чинності 28 лютого 1977 року. Вона ратифікована 32 країнами - членами Ради Європи.

Від імені України документ підписав міністр юстиції Павло Петренко 4 жовтня 2016 року.

Метою угоди є усунення перешкод економічного характеру, які ускладнюють доступ до правосуддя, і спрощення реалізації своїх прав соціально незахищеними верствами населення держав – учасниць.

Згідно з законом, органом, який передає заяви про правову допомогу, та центральним органом для отримання та вжиття заходів на підставі заяв про правову допомогу в Україні є Міністерство юстиції України.

Застереженням до статті 6 угоди виключено застосування підпункту b пункту 1 статті 6 Угоди щодо прийнятності подачі заяви та доданих до неї документів англійською чи французькою мовами.

Ратифікація Україною Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу створить необхідну правову основу для поліпшення співробітництва у сфері надання правової допомоги у цивільних, комерційних або адміністративних справах у взаємовідносинах між Україною та державами – членами Ради Європи, які є учасницями угоди, уможливить доступ громадян України до механізму угоди, який з метою забезпечення захисту прав всіх громадян держав – учасниць Угоди дає змогу громадянам будь-якої із таких держав звертатися із проханням про надання безоплатної правової допомоги на території іншої держави – учасниці Угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-