Парубій розраховує, що Рада розгляне медичну реформу цього тижня

Парубій розраховує, що Рада розгляне медичну реформу цього тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що парламент цього тижня може розглянути законопроекти щодо медичної реформи у першому читанні.

Про це він сказав під час засідання Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми тільки чекаємо повторного внесення Кабінетом міністрів тих законів (щодо медичної реформи - ред). В той момент, коли вони будуть внесені, ми поставимо їх у порядок денний. Думаю, що цього тижня ми ще будемо мати змогу включити у порядок денний і, можливо, навіть розглянути у першому читанні. Медична реформа є надзвичайно важлива", - сказав Парубій.

Він нагадав, що робоча група за участю народних депутатів та в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун напрацювала два законопроекти щодо медичної реформи.

Як повідомлялося, раніше Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного чотири урядові законопроекти щодо реформи медицини. Тоді була створена робоча група для напрацювання узгоджених законопроектів щодо медичного реформування.

2 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман представив членам Національної ради реформ при Президентові України проект медичної реформи, оформлений пакетом законопроектів. Він наголосив, що йдеться передусім про зміну організації системи охорони здоров'я в країні та зміну фінансування цієї системи – від фінансування стін лікарень до фінансування медичної послуги та запровадження контролю її якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-