Потрібно припинити брехати, що медицина в Україні безкоштовна - Супрун

Потрібно припинити брехати, що медицина в Україні безкоштовна - Супрун

Укрінформ
В Україні мають перестати брехати про те, що медицина безкоштовна. Тому медреформа запроваджує фінансування державою екстреної допомоги і спільну оплату лікування, якщо у людини є можливість заплатити.

Про це сказала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу після засідання Національної ради реформ, трансляцію якої вів телеканал "112 Україна".

Вона наголосила, що українцям варто припинити брехати, що медпослуги безкоштовні.

"Ми говоримо, що у нас в країні медицина безкоштовна, а вона не є такою, ми всі платимо за все... Ми зараз пропонуємо систему, де у кожного з нас є гарантовано первинна ланка, екстрено медичну допомогу і паліативну допомогу безкоштовно. Можливо, будуть такі послуги, що потрібно доплатити, тому що держава не має достатньо коштів. Якщо можете заплатити, то заплатите. Якщо ні, будуть субвенції, субсидії, вже є держпрограма для бійців АТО, приватне страхування. Ми маємо перестати брехати, а говорити правду. Ми маємо створити систему, де люди не повинні продавати машини і квартири і фінансово бути зруйновані, тому що вони захворіли", - сказала Супрун.

Вона також зазначила, що зараз у законопроекті передбачено, що щороку Кабмін визначатиме, які послуги будуть надані і яким є фінансування цих  послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-