Брюховецький: Гузар був квінтесенцією групи «Першого грудня»

Брюховецький: Гузар був квінтесенцією групи «Першого грудня»

Укрінформ
Ініціатива «Першого грудня» грудня походила від церков, але реальним її організатором був Любомир Гузар.

Про це 4 червня після чину Архієрейського похорону, який було відправлено у Патріаршому соборі УГКЦ в Києві, кореспондентові Укрінформу сказав літературознавець, почесний професор університету «Києво-Могилянська академія», Герой України і член Ініціативної групи «Першого грудня» Вячеслав Брюховецький.

«Зараз я відчуваю глибокий сум і відповідальність за те, що буде далі, в тому числі і з групою. Блаженніший Любомир Гузар був квінтесенцією цієї групи, хоч у нас нема формального керівника, ми по черзі виконуємо ці функції, але безперечно таким неформальним нашим духовним наставником був Любомир Гузар» - сказав Брюховецький.

Він додав, що створилася ця група для того, аби людям сказати, показати, довести, що треба жити в морально чистому середовищі. Без цього ніякі діла, ніякі ідеї не будуть реалізовані.

За словами Брюховецького, Блаженніший Любомир розумів, що це дуже потрібна ініціатива у нинішній бездуховний час, коли інтереси матеріальні (які ми не заперечуємо) превалюють над духовним змістом життя. Авторитет Гузара дозволив справді зібрати людей, які мали безперечну довіру у суспільстві і багато що робили.

Члени «Першого грудня» ще не планували наступного засідання групи. Ймовірно, каже Брюховецький, доведеться змінити місце зустрічі, оскільки останнім часом через стан здоров’я Блаженнішого учасники групи проводили свої зустрічі в одному з адміністративних приміщень УГКЦ. Можливо, подальші зібрання учасників «Першого грудня» проходитимуть у Могилянці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-