У Львові тисячі вірян прощаються з Любомиром Гузаром

У Львові тисячі вірян прощаються з Любомиром Гузаром

Відео
Укрінформ
У Львові триває церемонія прощання з кардиналом Української греко-католицької церкви, колишнім головою УГКЦ Любомиром Гузаром.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після літургії, яку відправив у соборі Святого Юра глава УГКЦ Святослав Шевчук, вулицями Львова вирушила скорботна хода, якою блаженніший Любомир Гузар здійснить останню мандрівку містом, де він народився і куди повернувся, щоб очолити церкву, яка нещодавно вийшла із підпілля і бурхливо розвивалася», - зазначив митрополит Львівський Ігор Возьняк.

За його словами, з 1 червня, коли тіло блаженнішого перебувало у Святоюрському соборі, вклонитися і віддати останню шану кардиналові прийшли понад 100 тисяч вірян. Потік людей не припинявся ні вдень, ні вночі. Щоб пройти біля труни із прахом блаженнішого, потрібно було відстояти у черзі від півтора до трьох годин. Проте вірян це не зупиняло. 

Нині скорботна хода прямує до храму Святого Архистратига Михаїла. Вона проходить крізь живий коридор. Тисячі львів`ян вийшли, щоб востаннє вклонитись духовному лідеру. Останній пункт жалобного маршруту не випадковий, адже храм Архистратига Михаїла – головна церква ордену студитів, до якого належав монах Любомир Гузар.

Звідси кортеж із останками блаженнішого вирушить до Києва, де у понеділок Любомира Гузара похоронять у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-