Нацгвардія знайшла фейк на сайті СБУ

Нацгвардія знайшла фейк на сайті СБУ

Скрін
Укрінформ
Нацгвардія спростовує затримання Службою безпеки України командира військової частини Нацгвардії на хабарі.

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України. 

"Національна гвардія повідомляє, що командири військових частин Національної гвардії виконують свої обов’язки у штатному режимі й інформація щодо затримання командира військової частини нацгвардії не відповідає дійсності. Натомість, за нашими даними, Службою безпеки України 30.05.2017 року близько 17.00 годин затримано КОМАНДИРА РОТИ однієї з військових частин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наказом командувача НГУ від 17.05.2017 №59 капітан Красуляк В.Б. звільнений з військової служби, по завершенню контракту. Термін контракту закінчується 01.06.2017.

Раніше 02 червня 2017 року о 13:50 на сайті Служби безпеки України було оприлюднено інформацію про нібито затримання у місті Києві командира однієї з військових частин Нацгвардії на Івано-Франківщині.

Пізніше на сайті СБУ виправили інформацію на таку: " На Івано-Франківщині СБУ затримала на хабарі одного з командирів частини Нацгвардії".

У виправленному повідомленні значиться: "Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарі одного з командирів однієї з частин Національної гвардії на Івано-Франківщині. Правоохоронці протягом двох місяців задокументували кілька фактів вимагання капітаном грошей з підлеглих за невжиття дисциплінарних заходів за порушення ними військової дисципліни. Оперативники спецслужби затримали одного з керівників частини згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у службовому кабінеті під час отримання від військовослужбовця частини хабара. Загальна сума, яку капітан вимагав з чергового підлеглого, становила п’ять тисяч гривень". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-