Осмаєв з пораненням в ліву легеню у важкому стані в реанімації - дружина

Осмаєв з пораненням в ліву легеню у важкому стані в реанімації - дружина

Відео
Укрінформ
Колишній боєць батальйону Дудаєва Адам Осмаєв після поранення на Подолі в Києві перебуває у лікарні у важкому стані.

Про це повідомила його дружина Аміна Окуєва.

«Стан Адама важкий, але стабільний. Кілер зупинений мною з нагородної зброї», - написала вона.

Раніше повідомлялося, що на Подолі в Києві стався замах на учасницю АТО, яка служила в рядах батальйону поліції "Київ-2", Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва, який був керівником миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва.

У поліції повідомили, що розглядають патріотичну позицію подружжя як основну версію нападу. Також в МВС додали, що нападник має український закордонний паспорт.

Ось як сама Окуєва прокоментувала учорашній напад на свого чоловіка.

"Це все було автоматично, просто як одна мить.. почали стріляти.. не по мені.. Відразу ж я вихопила пістолет", - розповідає вона.

За її словами, зброю вона завжди носить із собою.

За попередньою інформацією, Осмаєв в результаті стрілянини отримав два поранення. У відповіді Окуєва зробила чотири постріли в нападника.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину патріотичну позицію подружжя. За фактом замаху на вбивство двох і більше Осіб розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-