На Окуєву напав невідомий під виглядом іноземного журналіста - МВС

На Окуєву напав невідомий під виглядом іноземного журналіста - МВС

Укрінформ
На Подолі у Києві здійснив замах на Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва невідомий, який представився іноземним журналістом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник МВС Артем Шевченко. 

«На Подолі у Києві стався зухвалий і підступний збройний напад на патріотів України, учасників АТО, добровольців, які у 2014 році захищали на фронті країну у лавах батальйону поліції "Київ-2", Aдама Осмаєва і Аміну Окуєву: нападник під виглядом іноземного журналіста втерся у довіру, нібито хотів узяти інтерв'ю, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама», - написав Шевченко.

За його словами, Окуєва з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила вогонь у відповідь і тяжко поранила стрільця. Зараз обидва із тяжкими вогнепальними пораненнями у лікарні. На місці пригоди працює поліція. Розпочато слідство. 

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Згодом Осмаєв разом із дружиною Аміною Окуєвою пішли воювати добровольцями на Донбас. Він очолював, зокрема, міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-