У Мін'юсті сказали, куди передавати відеодокази агресії РФ проти України

У Мін'юсті сказали, куди передавати відеодокази агресії РФ проти України

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко закликає безпосередніх очевидців збройної агресії РФ у Криму та на Донбасі звертатися до секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

«Закликаю: всі громадяни - безпосередні очевидці збройної агресії РФ в Криму та на Донбасі, в розпорядженні яких є фото- та відеоматеріали, що підтверджують агресію РФ проти України, звертайтесь до нас! Секретаріат Урядового уповноваженого у справах Єропейського суду з прав людини:interstate.minjust@gmail.com», - звертається Петренко.

Він зазначив, що Мін'юст підготував правову позицію з конкретними доказами, яка розбила позицію Російської Федерації щодо неприйнятності розгляду справи про порушення прав людини в Криму європейським судом. 

«Це 150 сторінок основного тексту, десятки тисяч аудіо- та відеодоказів і свідчень громадян. ЄСПЛ офіційно підтвердив прийняття нашої правової позиції», -  заявив Петренко.

За його словами, Мін'юст склав «хронологічний календар дій Російської Федерації, починаючи з 2013 року, коли почалася активна фаза реалізації плану щодо захоплення Криму».

«Нам вдалося встановити як і в якій кількості на півострів перекидалися війська і техніка. Ми точно знаємо, хто координував та керував цими процесами. Серед цих людей і міністр оборони РФ, і велика кількість генералів та адміралів збройних сил РФ. Фактично нам вдалося зібрати докази й ідентифікувати учасників аж до командирів відповідних підрозділів, які були в той час у Криму», -  повідомив міністр юстиції.

Він додав, що «всі ці беззаперечні докази передані до ЄСПЛ і в майбутньому також будуть використані для розгляду справи проти керівників РФ у міжнародному кримінальному суді».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-