Любомира Гузара поховають у Патріаршому соборі у Києві

Любомира Гузара поховають у Патріаршому соборі у Києві

Укрінформ
Єпископа Української греко-католицької церкви блаженнішого Любомира Гузара поховають у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві у понеділок, 5 червня.

Про це заявив глава УГКЦ Святослав (Шевчук), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У понеділок, 5 червня, об 11 годині відбудеться скорботна архієрейська божественна літургія з чином погребіння. Блаженніший Любомир буде похований тут, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, у його крипті як його будівничий, як його найбільший скарб, як той, що стає великим і непорушним наріжним каменем цієї святині навіки”, - сказав блаженніший Святослав.

Він також наголосив, що блаженніший Любомир був духовним батьком українського народу, а його життєвим кредо було "Бути людиною!".

Глава УГКЦ переконаний, що Любомир Гузар для усіх - віруючих і невіруючих, християн різних конфесій - "навіки залишиться батьком і учителем, мудрість якого буде нас супроводжувати усе наше життя".

Водночас він зауважив, що конкретного тексту духовного заповіту блаженніший Любомир не залишив.

"Якогось тексту духовного заповіту він не залишив. Але, я думаю, що він так багато нам залишив у спадок своєї мудрості, свого гумору, навіть над самим собою, і оптимізму, що тепер є нашим завданням цей духовний спадок як його заповіт зібрати, зберегти і примножити", - підкреслив блаженніший Святослав.

Як повідомляв Укрінформ, єпископ Української греко-католицької церкви блаженніший Любомир (Гузар) помер 31 травня на 85-му році життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-