Підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка знову затримали

Підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка знову затримали

Укрінформ
У Черкасах апеляційний суд змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику, підозрюваному у викраденні і вбивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка, на нічний домашній арешт.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, відпустити Мельника мали одразу у залі суду. Проте під час оголошення рішення активісти заблокували і вихід підозрюваного з камери і самих суддів у залі засідання. Крім того, один активістів забрав папери із надрукованим рішенням суду, коли секретар передавала документ слідчому.

Після двох годин блокування активістами до зали суду прийшов слідчий Головного управління Національної поліції у Черкаській області, який оголосив нову підозру Мельнику. Йому інкримінують створення злочинної організації. Тепер впродовж 72 годин суд має обрати Мельнику новий запобіжний захід.

Як відомо, 16 травня в Нацполіції заявили про затримання в Києві підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка. 17 травня під час Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжний захід Вадиму Мельнику у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави.

4 квітня 2014 року журналіста Сергієнка викрали зі власного подвір’я у Корсуні-Шевченківському Черкаської області, а наступного дня знайшли закатованим у ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

Василеві Сергієнку було 58 років, у нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до загибелі він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєне звання Героя України.

Вбивство розслідують за статтею «викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-