Безвіз з ЄС: у МЗС пояснили, коли українцям можуть відмовити у в'їзді

Безвіз з ЄС: у МЗС пояснили, коли українцям можуть відмовити у в'їзді

Укрінформ
Громадянину України може бути відмовлено в перетині кордону до країн ЄС, якщо він перебуває у списку осіб, на яких поширюються заборони у в'їзді, або в разі відсутності документів, що підтверджують мету поїздки.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС у відповідь на запитання користувачів соцмереж.

"Громадянину України може бути відмовлено у в’їзді до країн ЄС на безвізових підставах за умов, якщо громадянин перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці, або осіб, в’їзд яких хоча б в одній країні ЄС заборонений", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у в'їзді буде відмовлено, якщо громадянин засуджений у будь-якій країні ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум на один рік; є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування, або якщо є докази участі в злочинній діяльності чи докази наявності умислу брати участь у подібній діяльності.

Ще однією підставою для відмови у в'їзді до країн ЄС може бути відсутність усіх необхідних документів, які підтверджують мету поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-