Захист Януковича відмовляється від суду присяжних

Захист Януковича відмовляється від суду присяжних

Укрінформ
Захист обвинуваченогоу держзраді екс-президента України Віктора Януковича виступає за розгляд справи трьома професійними суддями, а не колегією суддів за участю присяжних.

Про це заявив адвокат Віталій Сердюк під час підготовчого засідання в Оболонському райсуді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Захист наполягає на тому, щоб розгляд цих питань, пов'язаних з цією справою, у тому числі і підготовчого засідання, проводився виключно у складі трьох професійних суддів, без залученням присяжних суддів", - сказав він.

За словами адвоката, це спричинено тим, що нібито державою була застосовна "непрозора процедура відбору присяжних", і тому сторона захисту не довіряє людям, які були обрані присяжним суддями.

Як повідомляв Укрінформ, в березні прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Оболонський суд Києва 4 травня розпочав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-