Адвокати Януковича нарікають, що йому

Адвокати Януковича нарікають, що йому "не так" вручили підозру

Оновлено
Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича вважає, що немає підстав для розгляду справи про державну зраду в суді, і що обвинувальний акт має бути повернений.

Про це у понеділок в Оболонському районному суді м. Києва заявив один із адвокатів Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На думку захисту, відсутні підстави для розгляду справи в суді, і також вважаємо, що обвинувальний акт має бути повернено", - сказав адвокат.

Цю позицію сторони захисту адвокат вмотивував зокрема і тим, що сторона обвинувачення не забезпечила належним чином ознайомлення екс-президента із обвинувальним актом.

"Одна з підстав, за якою обвинувальний акт повинен бути повернений прокурору, - те, що не були належно здійснені, на нашу думку, заходи щодо вручення обвинувального акту Януковича. Без цього розгляд обвинувального акту в суді неможливий", - додав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, в березні прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Оболонський суд Києва 4 травня розпочав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-