Суд пропонує передати Януковичу комп’ютер, якщо в нього немає

Суд пропонує передати Януковичу комп’ютер, якщо в нього немає

Укрінформ
Обвинуваченому у держзраді екс-президенту України Віктору Януковичу забезпечено право участі у дистанційному судовому провадженні. 

Для цього йому  потрібно лише увімкнути  комп’ютер із встановленою на нього програмою. У разі ж відсутності комп’ютера його надасть суд.  Про це заявив під час підготовчого засідання у справі Януковича суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінфомру. 

"Стороні захисту, а саме обвинуваченому Януковичу, на даний час забезпечено право участі у судовому засіданні. Для того,щоб вийти на зв’язок з Оболонським судом міста Києва, йому потрібно увімкнути комп’ютер, на якому буде інтернет-зв’язок і, відповідно, система, яку ви можете отримати в Оболонському районному суді. Це лише програма, яка використовується кожним судом в Україні. Ніяких проблем немає. Суд також запропонував вам отримати навіть обладнання в Оболонському районному суді, на яке буде встановлена ця програма, якщо в  обвинуваченого немає комп’ютера за місцем його проживання", - заявив суддя, звертаючись до сторону захисту.

Він закликав адвокатів перейти до обговорення по суті  - "призначати до розгляду, чи не призначати, в якому режимі, чи необхідний суд присяжних".  

"Це вже вп’яте суд просить висловити думку", - додав суддя Дев'ятко з огляду на затягування засідання адвокатами.  

Як повідомляв Укрінформ, в березні прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Оболонський суд Києва 4 травня розпочав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-