Янукович вперся: суд має звернутися до Мін'юсту РФ

Янукович вперся: суд має звернутися до Мін'юсту РФ

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича подав до суду клопотання про залучення нової заяви від Януковича щодо звернення Оболонського райсуду Києва до Мін'юсту РФ про надання міжнародної правової допомоги.

Цю заяву адвокат зачитав в Оболонському райсуді у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заява про забезпечення виконання Європейської конвенції про взаємну правову допомогу. Я готовий і бажаю брати участь у судовому розгляді цього провадження. Я повністю підтримую своє клопотання від 6 лютого 2017 року, де я просив судові органи забезпечити дотримання мого права на доступ до правосуддя. Наполягаю на тому, що зараз з об'єктивних причин знаходжуся на території РФ і вважаю, що моя участь у засіданні має бути забезпечена тим шляхом, який визначений європейським і міжнародним законодавством. Тільки дотримання всіх процедур, передбачених кримінально-процесуальним законодавством, може забезпечити справедливий судовий розгляд", - зацитував слова Януковича адвокат Віталій Сердюк.

Суд долучив клопотання до матеріалів справи, зазначивши, що на минулому засіданні було надано роз'яснення позиції Оболонського райсуду.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Оболонський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні клопотання адвокатів Януковича про звернення до Мін'юсту РФ та Ростовського обласного суду про міжнародну правову допомогу для організації офіційного відеовключення Віктора Януковича. 

Напередодні Ростовський обласний суд відмовився організовувати 18 травня відеозв'язок для участі екс-президента України Віктора Януковича в засіданні Оболонського райсуду Києва.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-