Податківця часів Януковича затримали в

Податківця часів Януковича затримали в "Борисполі" із свіжим російським паспортом

Укрінформ
Під час антикорупційної операції екс-податківця Генадія Козака затримали в аеропорту "Бориспіль" з виданим в анексованому Криму російським паспортом.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

При собі затриманий мав 8 тисяч російських рублів і паспорт РФ, виданий в 2015 році окупаційною владою Криму.  У незаконному документі зазначено, що Козак має прописку в Ялті.

В 2011 році Козак був заступником голови державної податкової служби у Дніпропетровській області, а в 2013 році був виконуючим обов’язки голови державної податкової служби у Житомирській області.

24 травня в 15 областях України пройшла антикорупційна операція, в якій було задіяно близько 2 тисяч поліцейських, 500 прокурорів, проводилися 450 обшуків. Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

Із 23 затриманих податківців одинадцятьом суд призначив застави від 3 до 150 мільйонів гривень, сімох - звільнив від СІЗО із носінням електронного браслету та заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень, чотирьох звільнив під особисте зобов'язання з'являтися до слідчого за першим викликом і не тікати, нагадує Українська правда.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, що наразі силовики продовжують займатися арештом майна затриманих екс-податківців. За його словами, під час обшуків вилучено: 23 авто, 5,5 млн доларів, 3,7 млн грн, банківські метали (золото) - більше 3 кг, твори мистецтва - 20 картин (XVII-XIX століття), більше 20 цінних годинників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-