Розстріляне BMW: справу поліцейського Олійника розгляне суд присяжних

Розстріляне BMW: справу поліцейського Олійника розгляне суд присяжних

Укрінформ
Обвинувальний акт стосовно співробітника Управління патрульної поліції в Києві Сергія Олійника розглядатиме суд присяжних.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

“У четвер, 25 травня 2017 року, у Голосіївському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві Сергія Олійника. За результатами засідання суд прийняв обвинувальний акт до розгляду по суті та задовольнив клопотання підозрюваного про розгляд даного кримінального провадження судом присяжних”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, суд задовольнив клопотання державного обвинувача про продовження обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання та відсторонення його від посади до 23 липня 2017 року.

На наступному засіданні, яке призначено на 2 червня, суд затвердить порядок дослідження доказів у кримінальному провадженні, зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч проти 7 лютого 2016 року патрульна поліція в Києві застосувала зброю під час переслідування BMW, що на великій швидкості намагався втекти від правоохоронців.

У результаті був смертельно поранений 17-річний пасажир Михайло Медведєв.

Патрульний інспектор Сергій Олійник, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника, заявив, що випадково влучив у пасажира.

22 грудня 2016 прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно Олійника до Голосіївського райсуду Києва за обвинуваченням в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України), замаху на вбивство, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України) та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-