Аваков каже, що у

Аваков каже, що у "клименківців" вилучили 3,7 кілограма золота та $5,5 мільйона

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ заявляє, що в ньому все протестує, коли судді відпускають під особисте зобов'язання затриманих учора екс-податківців.

Про це він заявив журналістам по закінченню церемонії передачі автомобілів Національній поліції України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В мені все протестує, я політична фігура, але як мені пояснювати офіцерам, як їх мотивувати, і чому ми сваримося на прокуратуру, якщо вони зробили важку роботу. І така ось фінальна стадія», - сказав Аваков.

За його словами, вчора було вилучено 3,7 кг золота, 50 кг срібла, 5,5 млн доларів готівкою, 3,8 млн гривень, 280 тисяч євро та ювелірні прикраси.

«На фоні цього, коли ми говоримо про 96 мільярдів збитків, ті гроші надійшли не до казни, а в кишені Клименка, януковичевих товаришів, і ми відпускаємо цих людей, під особисті зобов'язання», - підкреслив Аваков.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для колишнього голови Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна.

В рішенні суду йдеться, що Циркун має здати закордонний паспорт, а також за вимогою з'являтися до слідчого.

У ході судового засідання прокурор клопотав обрати для Циркуна запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 31 млн грн.

Як повідомлялося, у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції у середу відбулися 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій часів правління екс-президента Віктора Януковича.

У середу, 24 травня, суд, зокрема, обрав запобіжний захід екс-голові податкової у Полтавській області Володимиру Задорожному, зобов'язавши його носити електронний браслет і призначивши 12 млн грн застави.

Також Печерський суд відпустив під заставу в розмірі 15 млн грн колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова, у якого під час обшуку вилучили 3,8 млн дол.

Крім того, Печерський районний суд Києва обрав колишньому начальнику Дарницької податкової адміністрації в Києві Юрію Кравченку запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн грн.

Колишнього начальника Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва Юрія Мостіпана Печерський районний суд Києва звільнив під заставу в 1 млн грн, зобов'язавши його носити електронний браслет, а начальника податкової у Подільському районі Києва часів Януковича Олексія Ярошенка відпустили під особисте зобов’язання.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-