Нові програми для початкової школи обіцяють показати до кінця травня

Нові програми для початкової школи обіцяють показати до кінця травня

Укрінформ
Міністерство освіти з нового навчального року планує провести експериментальну апробацію нових програм для першого класу початкової школи. Новий стандарт початкової школи буде оприлюднено вже наприкінці травня.

Про це на прес-конференції у Миколаєві заявила міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, яка перебуває тут з робочою поїздкою.

«В наступному навчальному році ми будемо проводити експериментальну апробацію програм для першого класу початкової школи. З 2018-2019 навчального року вже всі діти будуть навчатися за новими програмами. Новий стандарт початкової школи буде оприлюднено вже наприкінці травня – на початку червня і будемо його обговорювати з педагогами, з батьками. Бо це нові підходи, напрацьовані провідними освітніми системами світу, у тому числі українськими передовими школами. Сьогодні і у наших школах є вчителі, які працюють за інтегрованим підходом і компетентні у нових методиках навчання», - сказала Гриневич.

Вона також зазначила, що започатковано співпрацю з урядом Фінляндії стосовно отримання досвіду нашими педагогами. "Нам потрібно озброїти українських вчителів новими методиками навчання. Бо від їхньої роботи залежить як реформа розвиватиметься у школах", - сказала міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-