У ювілейному

У ювілейному "Мегамарші у вишиванках" взяли участь близько двох тисяч одеситів

Фото
Укрінформ
Близько двох тисяч одеситів різних поколінь з прапорами України та Євросоюзу в руках здійснили сьогодні десятий "Мегамарш у вишиванках" центральними вулицями "морської столиці".

Оргкомітет патріотичної акції, очолюваний Ганною Михайленко, сформував колону біля готелю "Пасаж" на Дерибасівській вулиці, в якій були голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, заступник голови облради Юрій Дімчогло, інші представники влади та громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вишиванка - символ української нації, як і шабля та писанка. Це - сакральна геометрія, те, як наші предки бачили світ, вважаючи, що узори на сорочках-вишиванках оберігають людину. Сам процес вишивання сорочки завжди супроводжувався чистими думками. Тому я із задоволенням беру участь у мегамарші, це класно і цю традицію треба підтримувати", - заявив Степанов.

Учасники акції, що очолювали колону, несли велику розтяжку з написом "Мегамарш у вишиванках. Одеса", яку з двох боків обрамляли герб України і кримськотатарська тамга. Поряд рухалася велика група юних одеситів з розтяжкою "Малюки на мегамарші", а над головами людей колихалося довжелезне жовто-синє полотнище, багато хто ніс також червоно-чорні прапори та плакати з національною символікою кримських татарів.

Учасники мегамаршу - від Соборної площі до Приморського бульвару скандували: "Козацькому роду нема переводу", "Одна, єдина, соборна Україна", "Молдаванка та Пересип - в вишиванках вся Одеса", "Україна понад усе".

Учасникам акції продемонстрували майстерне виконання танцю "Бойовий гопак" вихованці юнацької школи "Шторм", а біля будівлі мерії барвисту колону зустрів оркестр Національної гвардії України, що виконав низку патріотичних композицій.

Закінчився мегамарш-2017 спільним виконанням пісні "Батьківщина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-