Артеменко сказав, чому Україна поки не може повністю відключити аналогове ТБ

Артеменко сказав, чому Україна поки не може повністю відключити аналогове ТБ

Укрінформ
Повного переходу з аналогового на цифрове телебачення в Україні ні в 2017-му, ні в 2018 роках не буде.

Про це заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко під час наради в Херсонській облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як головний (у Нацраді - ред.) я вам скажу поки неофіційно: переходу на цифру з 30 червня (2017 року - ред.) не буде. Я очікую, що найближчим часом буде постанова Кабміну, яка перенесе на певний термін перехід на цифрове телебачення. Мій прогноз: це буде не раніше ніж 2019 року. Тобто, в 2018 році цього не буде", - сказав Артеменко.

Він пояснив це низкою причин: "Неготова інфраструктура, непрозорий власник "Зеонбуд", недостатня кількість сет-топ-боксів, неповне покриття, небажання деяких каналів переходити на цифру і блокування (ними) цього процесу".

За словами Артеменка, деякі канали з погляду бізнесу не хочуть повного переходу з аналогового на цифрове телебачення. "Наприклад, зараз "Інтер" та "1+1" мають найбільше покриття в аналоговому (телемовленні - ред.), тому що вони займали мережі УТ-1, УТ-2, УТ-3. А якщо перейдуть на цифру, то вони будуть вже всі рівні - і "Україна", і "ICTV", і "Інтер", вони всі будуть мати однакове покриття", - заявив голова Нацради.

Крім того, за словами Артеменка, не зацікавлені у повному переході на цифрове телебачення у найближчі роки й політики. "Враховуючи те, що ми входимо у чергові вибори 2019 року, то політичні сили, вони всі, будуть зацікавлені в тому, щоб "протягнути" на аналоговому ресурсі", - сказав керівник регулятора.

Водночас він відзначив, що окремі телеканали, у тому числі багато місцевих, зацікавлені у якнайшвидшому повному переході на цифрове телебачення, "тому що платять одночасно і за цифру, і за аналог".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-