21 травня: народний календар і астровісник

21 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Іоанна Богослова; насолоджуйтесь життям і весною, і нікому нічого не обіцяйте.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова, якого називають апостолом любові, бо саме цей апостол усим своїм життям і працями вчив, що людина без любові не може наблизитися до Бога. Він був одним з 3-х учнів, котрих Христос наблизив до себе. Іоанн супроводжував Христа до останньої хвилини земного життя. Після Його смерті турбувався про Божу Матір як люблячий син. Після Її Успіння проповідував у Ефесі та інших Малоазійських містах. Під час гонінь на християн був засуджений до смертної кари, яку невдовзі замінили засланням на о. Патмос, де він написав книгу Одкровення (грецькою – Апокаліпсис). Після повернення в Ефес (бл. 95 р.) написав 4-й варіант Євангелія (Євангеліє від Іоанна). Затримався на землі найдовше за всіх апостолів. Також сьогодні вшановують пам’ять преподобного Арсенія Великого і двох наших українських святих: преподобних Арсенія трудолюбивого і Пімена пісника, Печерських, що в Дальніх печерах спочивають.

Цього дня підмічали: якщо худоба пожадливо їсть траву, коні фиркають і хропуть – погода зіпсується. Вівці веселі і б’ються – на дощ із грозою.

З іменинами вітайте Іванів і Арсенів.

Сьогодні 25-ий місячний день і найліпше провести його на природі. Символом дня є Черепаха, але Місяць знаходиться в Овні, тому той, хто не любить пасивність, повільність і споглядальність може продовжувати рухатись у звичному для себе темпі. Якщо зможе – адже навіть у дуже активних людей у цю місячну добу відчувається брак енергії. Активним органом є вуха; корисними будуть дихальні очищувальні практики. Слухайте прекрасну музику, говоріть добрі щирі слова, дивіться на красиві речі. Вважається, що сни цієї ночі віщі. Коли ж вам наснилося щось лихе – прочитайте коротку молитву, подивіться у вікно і вмийтеся холодною водою. Візит у перукарню краще відкласти. І не давайте сьогодні нікому ніяких обіцянок.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1917 році: 0; а найтеплішим у 2007 -  +32.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-