Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" нові справи українській армії на Донбасі

Укрінформ
Слідчий комітет РФ порушив 4 кримінальних справи проти захисників України від російської агресії через артобстріли, здійснені нібито за мотивом "політичної та ідеологічної ненависті" до окупованого Росією Донбасу.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації за фактами ряду артилерійських обстрілів території Донбасу українськими силовиками порушено ще 4 кримінальних справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», - йдеться у повідомленні.

Як стверджує російське слідство, військовослужбовці ЗСУ і Національної гвардії України 13 і 17 травня 2017 року «здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння, які мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в місті Докучаєвську, селі Комінтернове Новоазовського району, селищах Каштанове і Крута Балка Ясинуватського району Донецької області України». В результаті четверо мирних жителів отримали поранення, двоє людей загинуло. Мотивом названа «політична та ідеологічна ненависть» до населення Донбасу.

Загалом СК РФ порушив понад сотню кримінальних справ проти українських військових за відбиття російської агресії.

Як повідомив прес-центр АТО, ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою. Тільки протягом минулої доби бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на всіх напрямках, троє військовослужбовців отримали поранення. Також за минулу добу проросійські бандформування знову обстріляли житлові райони українських міст: Красногорівку, східну околицю Бердянського (заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-