Гриневич пояснила, чому 12-річку планують ввести лише у 2028-30 роках

Гриневич пояснила, чому 12-річку планують ввести лише у 2028-30 роках

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України планує запровадити 12-річну шкільну освіту не раніше 2028-30 років.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила 18 травня на прес-конференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внаслідок того, що організатори освітнього процесу в старшій профільній школі непомірно інтенсифікували процес навчання в 9-11 класах, учні мусять зараз оволодівати величезною кількістю інформації. Якщо ж ми хочемо вчити школярів компетентностям, роботі в команді чи над проектами, оволодівати вмінням аргументувати свою думку і при цьому критично мислити, то маємо організувати, власне, проектне навчання, роботу в групах, навчання комунікувати з ровесниками, з аргументуванням свої позиції. Це потребує більше часу - не менше трьох років", - зазначила Гриневич.

Саме тому, акцентувала міністр, "у провідних освітніх системах світу, зокрема, в країнах Європейського Союзу, старша школа є трирічною або чотирічною. У нас вона дворічна, як і в Білорусі, Росії. Я вважаю, що українські діти заслужили того, щоб отримати сучасну освіту - не лише здобували знання, частина яких згодом виявиться непотрібною в житті, а щоб вони отримували ті вміння і компетентності, які їм допоможуть стати успішними людьми, долати складні виклики, а не ховатися від них з купою комплексів і різних залежностей. Тому ми будемо рухатися до трирічної старшої профільної школи".

В Україні така школа буде функціонувати, згідно з планом Міносвіти, у 2028-30 роках, підсумувала Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-