Блокування соцмереж: Горбулін назвав ефективніший рецепт

Блокування соцмереж: Горбулін назвав ефективніший рецепт

Укрінформ
Блокування Україною російських соцмереж є одним з елементів жорсткої гібридної війни, але більш ефективною протидією кремлівській пропаганді було б створення власних аналогічних інформаційних продуктів.

Про це на презентації в Укрінформі дослідження на тему: "Активні заходи СРСР проти США: пролог до гібридної війни" заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, відповідаючи на запитання журналістів.

"Якщо виходити з принципів жорсткої гібридної війни, то, мабуть, щось подібне (до заборони російських соцмереж - ред.) треба робити. Але взагалі я проти будь-яких заборон, бо після цього виникає стимулювання інтересу - подивитися, почитати, що ж там робиться", - сказав Горбулін.

На його переконання, треба створювати власний продукт, яким можна було б замінити "все, що там пропагується в абсолютно чітких політичних цілях".

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня набрав чинності Указ Президента України №133/2017 від 15 травня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Відповідно до цього указу телекомоператори мають припинити надання послуг з доступу до ряду веб-ресурсів, зокрема соціальних мереж "ВКонтакте", "Одноклассники", усіх сервісів Yandex та mail.ru та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-