Українські військові продовжать участь у місії НАТО в Афганістані

Українські військові продовжать участь у місії НАТО в Афганістані

Укрінформ
Збройні Сили України й надалі братимуть участь у Місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка" в існуючому форматі.

Про це йшлося у Брюсселі під час засідання Військового комітету НАТО у форматі держав-контрибуторів Місії НАТО в Афганістані, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Наразі 10 військовослужбовців Збройних Сил України виконують завдання із розмінування місцевості та протидії саморобним вибуховим пристроям у складі сил швидкого реагування Альянсу у провінції Герат, сприяючи поліпшенню безпекової ситуації в Афганістані та набуваючи вищого рівня взаємосумісності з військовослужбовцями збройних сил держав-членів та партнерів НАТО", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили: "Попри протистояння російській агресії на сході України, Збройні Сили України і надалі братимуть участь в Місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка" в існуючому форматі, підтверджуючи тим самим, що Україна є надійним, послідовним та передбачуваним операційним партнером Альянсу".

У контексті розвитку військового співробітництва з окремими державами-членами та партнерами НАТО  начальник Генштабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко, який перебуває з візитом у Бельгії, провів низку робочих двосторонніх зустрічей із начальниками генеральних штабів збройних сил цих держав.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-