Гройсман хоче залучити ізраїльські технології до реформи охорони здоров'я

Гройсман хоче залучити ізраїльські технології до реформи охорони здоров'я

Укрінформ
Медичні та фармакологічні технології Ізраїлю, визнані одними з найкращих у світі, можуть бути максимально корисними для України в контексті реалізації оголошеної урядом реформи сфери охорони здоров'я. 

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом Центру "Тева" та керівниками провідних ізраїльських компаній сфери біомедичної інженерії, повідомляє Урядовий портал

"Ми зацікавлені, аби бізнес-середовище розвивало взаємодію, і цей діалог мав конкретний результат. Ми відкриті у підвищенні кооперації та зацікавлені в поглибленні співпраці. Ми знаходимося на початку зміни цієї системи. Все, що пов'язано з медициною, фармакологією, є дуже важливе для України", – наголосив глава уряду.

Він зауважив, що одним із прикладів успішної співпраці Ізраїлю та України в медичній сфері є робота фармацевтичної компанії "Тева", яка однією з перших долучилася до урядової програми "Доступні ліки". Програма стартувала 1 квітня і передбачає виділення безкоштовних ліків хворим на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Глава уряду підкреслив, що посиленню співпраці у сфері охорони здоров’я та фармакології сприятимуть уже зроблені Кабінетом міністрів кроки щодо дерегуляції фармацевтичного ринку та спрощення реєстрації медичних препаратів. Значний поштовх також нададуть підписаний 15 травня п’ятирічний План співробітництва в галузі охорони здоров'я та медицини між Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством охорони здоров'я Держави Ізраїль, та зусилля уряду України зі створення інфраструктури для розвитку медичних проектів.

"Наш інтерес полягає в тому, щоб ми створили певні інфраструктурні речі на території України для того, щоб наша спільна кооперація була ефективною для обох сторін", - сказав Прем’єр-міністр і запевнив представників фармакологічного бізнесу Ізраїлю у всебічній підтримці проектів з боку Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-