У розтраті коштів ПриватБанку ГПУ підозрює колишнє керівництво

У розтраті коштів ПриватБанку ГПУ підозрює колишнє керівництво

Укрінформ
Генеральна прокуратура підозрює колишніх посадових осіб ПриватБанку в розтраті коштів на користь пов'язаних з колишніми акціонерами компаній.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 24 квітня, яка оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Обгрунтовуючи внесене клопотання, слідчий вказує, що Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 березня 2017 року за фактом зловживання службовим становищем колишніми посадовими особами ПАТ КБ «ПриватБанк». Зокрема, підозрюється, що вказані особи в порушення вимог чинного законодавства, діючи умисно та достовірно знаючи про існуючі заборони проведення активних операцій з пов'язаними з банком особами, здійснили розтрату грошових коштів у особливо великих розмірах.

Порушено кримінальну справу за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.  

Як витікає з матеріалів справи, незважаючи на існуючі обмеження і заборони, а також в порушення вимог Положення про кредитні комітети в системі ПриватБанк, службові особи ПАТ КБ «ПриватБанк» у грудні 2016 року двічі укладали з підприємством CLARESHOLM MARKETING LTD кредитні договори, під які були видані кошти, що відображали в балансі банку заборгованість даного підприємства. Внаслідок цього банку було завдано матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Крім того, у грудні 2016 року службові особи ПриватБанку здійснили неправомірне індексоване нарахування коштів у сумі 136,8 млн грн на користь ПАТ «СК «Інгосстрах» за депозитними договорами 2005 року та 2014 року.

У зв'язку з указаними звинуваченнями суд надав слідству у даному кримінальному провадженні доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ КБ «ПриватБанк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-