Коломойський розповів, куди поділися 110 мільярдів ПриватБанку

Коломойський розповів, куди поділися 110 мільярдів ПриватБанку

Укрінформ
Колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський прокоментував розслідування ЗМІ, в якому стверджувалося, що незадовго до націоналізації у грудні 2016 року з банку були виведені 110 мільярдів гривень на рахунки фірм-бульбашок.

Про це він заявив у коментарі ТСН.uа.

"Після виходу програми я спробував зв'язатися зі знайомим журналістом "Схем", Михайлом Ткачем, але не додзвонився. Тому хочу уточнити кілька деталей… Із розслідування незрозуміло, куди і кому пішли 110 млрд гривень кредитів, виданих "ПриватБанком". Так ось, ці гроші з банку не йшли. У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку", - зазначив Коломойський.

За його словами, ці операції проходили під повним контролем і "чутливим керівництвом" заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

"І ще один важливий нюанс, 3 жовтня до "ПриватБанку" прийшли 30 співробітників НБУ, на додачу до куратора, який там був і до цього, і компанії, про яких ідеться у розслідуванні, обирав Нацбанк. Тобто, другий етап докапіталізації "Привату" проходив за участю, контролем і чутним керівництвом НБУ і особисто пані Рожкової. Тоді ж у "ПриватБанку" були і представники Ernst&Yong, які готували документ, на який посилаються журналісти. Все інше в інтерв'ю, в принципі, читається", - сказав він.

Нагадаємо, що в своєму розслідуванні журналісти "Схем" посилаються на проект доповіді аналітиків із Ernst&Young про фінансовий стан "ПриватБанку" незадовго до націоналізації.

Згідно з документом, аудитори перевірили найбільших позичальників і виявили: на 1 квітня 2015 ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 млрд гривень, а вже станом на 1 жовтня 2016 цифра збільшилася до 139 млрд гривень.

Згідно з документом, йдеться у розслідуванні, "ПриватБанк" провів реструктуризацію кредитного портфеля: заборгованість 170 попередніх позичальників була перекладена більш ніж на 30 нових, які стали винні банку понад 110 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-