Бюджет отримав усю суму штрафу

Бюджет отримав усю суму штрафу "Тедіс-Україна" - ГПУ

Документ
Укрінформ
Держбюджет отримав від компанії "Тедіс-Україна" всю суму штрафу, накладеного на неї згідно з рішенням АМКУ.

Про це в Фейсбуці повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Після завершення перевірки Держфінмоніторингу другий транш 300-мільйонного штрафу, накладеного на ТОВ "Тедіс-Україна", зараховано до держбюджету", - зазначила вона.

Сарган нагадала, що перший транш у сумі 106 505 700 грн. був перерахований відразу – 26 квітня 2017 року.

За словами прес-секретаря керівника ГПУ, причинами затримки у потраплянні частини коштів у якості штрафу на казначейські рахунки стали організаційні та процесуальні особливості й обмеження, пов’язані із розслідуванням кримінального провадження щодо керівників компанії «Тедіс-Україна» в ухиленні від сплати податків та фіктивного підприємництва.

"13 травня з банківських рахунків "Тедіс-Україна", відповідно до платіжних доручень, опублікованих на сайті ГПУ 26 квітня, гроші були перераховані на адресу Держказначейства", - уточнила Сарган.

Нагадаємо, 26 квітня слідчими та прокурорами Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України посадовим особам ТОВ «TEDIS Ukraine» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у сфері економіки. Зокрема, генеральному директору та члену дирекції - директору дирекції вказаного товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчиненому особою, яка зобов'язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивному підприємництві, тобто створенні суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-