За холодну воду доведеться платити більше. У яких містах і наскільки

За холодну воду доведеться платити більше. У яких містах і наскільки

Таблиця
Укрінформ
Киянам та жителям деяких обласних центрів доведеться платити за холодну воду більше. Зросла плата і для мешканців Ірпеня, Вишневого та Боярки.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Нова комунальна Україна" з посиланням на постанови НКРЕКП від 26 квітня, опубліковані 11 травня в "Урядовому кур’єрі".

Тарифи вступили в дію наступного дня після опублікування документів.

"З 12 травня 2017 року тарифи на холодну воду і водовідведення зросли для 24 водоканалів та їхніх споживачів", - йдеться в публікації.

Платіжки з новими тарифами споживачі отримають у червні.

"Подорожчання торкнулося Києва та обласних центрів – Львів, Рівне, Дніпро, Хмельницький, а також ряду менших міст – Ірпінь, Вишневе, Боярка, Кам’янець-Подільський, Павлоград, Лисичанськ, Коломия та інші. Рівень подорожчання коливається від 7% до 28%. Найбільший % зростання – у Львові, в чисельному вимірі тарифу – у Рівному та Києві", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що у квитанціях за травень (прийдуть у червні) плата за воду буде розрахована пропорційно до кількості днів, коли діяли старі і нові тарифи: "Адже нові тарифи набрали чинності посеред місяця, тож за перші 11 днів нарахування буде за старим тарифом, а решта днів – за новим".

Динаміка зміни тарифів для обласних центрів

Як повідомляє "Українська правда. Київ", відповідно до постанови № 552, тариф для киян зросте на 14,7% і становитиме 15 гривень 79,2 копійки за кубометр (до 132 травня було 13,77 гривні), за водовідведення гарячої води – 7,52 гривні (було 6,93).

Тариф для жителів Ірпеня становитиме 19 гривень 16,4 копійки за кубометр та 11,82 гривні за відведення гарячої води.

Жителі Вишневого відтепер платитимуть 15,13 гривні за холодну воду та 5,95 гривні за водовідведення. 

Мешканцям Боярки куб холодної води коштуватиме 25,25 гривні, водовідведення – 11,5 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-