Закінчилася верифікація осіб, які здійснили злочини проти України - Геращенко

Закінчилася верифікація осіб, які здійснили злочини проти України - Геращенко

Укрінформ
Тристороння контактна група узгодила, які особи можуть бути помилувані заради звільнення українців, котрі незаконно утримуються на окупованих територіях. 

Про це написала на своїй сторінці у Facebook нардеп Ірина Геращенко. 

"Закінчилася верифікація тих осіб, що здійснили злочини проти України, але яких можна, згідно законодавства, помилувати, заради звільнення українців, що їх незаконно утримують на окупованих територіях", - зазначила вона. 

Геращенко повідомила, що процес верифікації сьогодні обговорили з представником України в ТКГ Леонідом Кучмою, обмудсменом Валерією Лутковською і представниками СБУ

За словами нардепа, в списку тих, кого вимагають звільнити представники ОРДЛО, "є кількасот осіб, які не категорично відмовляються їхати на окуповані території". Процес їх верифікації відбувався під координацією ОБСЄ, за участі офісу обмудсмена і СБУ, а також кількох жінок - родичок тих, хто здійснив злочини.

Верифікація тих, хто утримується в пенітенціарних установах й зараз процесуально обмежені в правах, тривала з 28 квітня по 12 травня. За цей час група разом з ОБСЄ проїхала більше 14 тисяч кілометрів, відвідала 20 регіонів, побувала в 37 пенітенціарних установах, поінформувала вона.

"Ми робимо все, щоб розблокувати процес звільнення заручників, українська сторона ставитиме питання звільнення, і в цьому контексті звіт про верифікацію, як пріорітетне на гуманітарній підгрупі і на ТКН 15 травня, і сподіваємося, це сприятиме узгодженню остаточних списків і дати звільнення заручників", - запевнила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-