#пораотпускать: у Києві проходить акція до річниці арешту Сенцова

#пораотпускать: у Києві проходить акція до річниці арешту Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
До третьої річниці арешту Олега Сенцова, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка правозахисники та волонтери кампанії Let My People Go проводять акцію у Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції зібралися біля метро Хрещатик, навпроти якого встановлені портрети Олега Сенцова, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка.

За словами однієї з волонтерів кампанії Let My People Go Катерини, сьогоднішня акція - це продовження онлайн-кампанії #пораотпускать, яку підтримали відомі люди з усього світу.

Координатор Євромайдану SOS Олександра Матвійчук зазначає, що лозунг  #пораотпускать адресований Володимиру Путіну. Вона нагадала, що загалом в окупованому Криму та Росії за політичними мотивами ув'язнені щонайменше 44 громадянина України. Матвійчук підкреслила, що нині волонтери будуть роздавати листівки з зображенням Сенцова та хештегом #пораотпускать перехожим і фотографуватимуть їх з ними, аби потім розмістити фото в інтернеті, а згодом навіть створити альбом підтримки політув'язненим.

Загалом, сказала Матвійчук, таких листівок 400, а акція триватиме, поки всі листівки не будуть роздані перехожим.

За словами волонтера Катерини, перехожі погоджуються фотографуватися з листівкою, не ставлячи запитань.

У акції також взяла участь сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова арештували 10 травня 2014 року в окупованому Криму. Окрім нього ФСБ затримали Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченка. Усіх засудили за сфабрикованим обвинуваченням у тероризмі до різних строків ув'язнення. Із четвірки "кримських терористів" на свободі знаходиться тільки Геннадій Афанасьєв.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-