В Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху

В Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху

Укрінформ
В Україні з 8 до 14 травня пройде Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху.

Про це на прес-конференції заявив національний координатор ВООЗ Міністерства охорони здоров'я з питань безпеки дорожнього руху,  директор ДП "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" МОЗ Юрій Чорний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні 8 травня розпочинається, як і в усьому світі, Тиждень безпеки дорожнього руху. Щороку у світі гине 1,5 млн осіб внаслідок дорожньо-транспортних подій. Близько 50 млн людей - це ті особи, які мають якісь травми внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Тому на сьогодні Тиждень безпеки дорожнього руху спрямований на те, щоб громадяни разом із владою, громадськістю об'єдналися для вирішення питань, пов'язаних зі зниженням смертності, зниженням травматизму на наших дорогах”, - сказав Чорний.

Начальник медичного департаменту МОЗ Андрій Гаврилюк розповів, що у період 2011-2016 рр. в Україні рівень травматизму та смертності внаслідок ДТП є одним із найвищих у Європі. Зокрема, за цей час зареєстровано 170 тис. ДТП, у них загинули 26,5 тисяч людей, травмовані 206 тисяч осіб. При цьому тільки за 2016 рік зафіксовано зростання кількості ДТП на 11,6%, а травмованих у дорожніх аваріях стало більше на 1,5%. Варто зазначити, що 43% загиблих у ДТП в 2016 році - це пішоходи та велосипедисти. Також за цей період у ДТП загинуло 1,4 тис.  дітей віком до 18 років.

«ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою - серед дітей віком від 5 до 14 років", - сказав Гаврилюк.

Як зазначалося на прес-конференції, цього року Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху пройде під гаслом "Збав швидкість - збережи життя". Протягом наступного тижня в навчальних закладах країни пройдуть масові заходи, присвячені безпеці дітей на дорозі. Крім того, 12 травня в усіх регіонах пройде організований спільно з Міністерством освіти та науки єдиний національний урок "Безпека на дорозі - безпека життя", а також загальнонаціональна акція "День зниження швидкості". Відбудеться і загальнонаціональний флешмоб "Україна за безпеку дорожнього руху" , який розпочнеться 13 травня біля Арки дружби народів у Києві. В усіх регіонах України з 8 по 14 травня пройде велопробіг "За безпеку на дорозі".

У рамках Тижня безпеки дорожнього руху у школах та для всіх охочих проведуть відкриті уроки з надання домедичної допомоги під час ДТП, а 11 травня у лікарні "Охматдит" стартує загальнонаціональна акція "Здай кров - врятуй життя" для лікування постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах. 

Крім того, у цей період здійснюватимуться заходи державного контролю щодо дотримання автоперевізниками законодавства про автотранспорт і за виконанням правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, профілактичні заходи із запобігання дорожньо-транспортним пригодам. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-