Частина коштів зі спецконфіскації піде на соцзахист бійців АТО

Частина коштів зі спецконфіскації піде на соцзахист бійців АТО

Укрінформ
Частина коштів, конфіскованих з рахунків оточення екс-президента Віктора Януковича, буде спрямована на соціальний захист бійців АТО.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "Еспресо.TV", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конфісковані гроші також будуть витрачатися на соціальний захист бійців АТО. Наш обов'язок - щоб хлопці на передовій мали належний рівень, в тому числі, соціального захисту, реабілітаційні центри, житло для військовослужбовців. Це виключно соціальні програми", - зазначив урядовець.

Він також уточнив, що решту конфіскованих коштів уже розплановано на втілення інфраструктурних проектів у регіонах.

"Основна стаття витрат - державний фонд регіонального розвитку. Через цей фонд кошти розподіляються між областями і за конкретними проектами вкладаються в інфраструктуру", - сказав віце- прем'єр-міністр.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов'язаними з ними особами.

28 квітня набрало чинності рішення Краматорського суду про конфіскацію цих коштів, а також облігацій внутрішньої державної позики України.

На рахунки Державного казначейства вже зараховано 1,1 млрд дол. США в рамках виконання рішення Краматорського суду. Додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-