Наглядова рада НСТУ підписала контракт із Аласанією

Наглядова рада НСТУ підписала контракт із Аласанією

Укрінформ
Голова Наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва підписала контракт з першим головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зурабом Аласанією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, де й відбувалась ця офіційна церемонія.

"У нас сьогодні, безперечно, історична подія, історичний день. Бо сьогодні ми ставимо останню крапку на організаційному етапі створення нашого національного Суспільного телерадіомовлення...Головне - зроблено. Головне - це те, що обрано на конкурсі, прозорому, публічному, команду тих, кому ми довіряємо реформування. Це вже буде новий, суспільний контент, нова парадигма відносин телерадіомовників і аудиторії. Тобто справжній зміст реформи - це відповідальність нової команди реформаторів, яку ми обирали на цьому прозорому конкурсі, де було 8 претендентів, але переміг Зураб Аласанія як керівник цієї команди. І сьогодні відбувається дуже важливий етап - ми підписуємо з паном Зурабом контракт", - підкреслила Лебедєва.

За її словами, вже найближчим часом Аласанія представить Наглядовій раді членів правління, тобто тих, з ким він буде робити цю реформу.

Лебедєва також зазначила, що "майже кров'ю пана Зураба буде підписаний цей контракт, бо лише той, хто весь цей час був у курсі всіх перетворень, цього важкого шляху, тої ситуації, яка сьогодні існує на державному ще телебаченні, яке завтра має стати Суспільним мовником, може оцінити ту абсолютно шалену, непомірну роботу і відповідальність, яку пан Зураб зі своєю командою бере на себе".

Водночас вона підкреслила, що спостерігати за цією роботою і, головне, за її результатами, буде, по-перше, вся Україна - тобто потенційна аудиторія Суспільного мовника, по-друге, Наглядова рада, якій довірено суспільством і громадськістю наглядову функцію, по-третє, велика міжнародна донорська спільнота, яка весь цей час дуже уважно слідкувала і неабияк допомагала процесу реформування, підтримувала на кожному кроці і морально, і матеріально цей процес.

"Без перебільшення, весь світ дивиться на нас сьогодні. Це надважлива і найважливіша медіареформа в Україні. Тому вітаю, співчуваю і з задоволенням зараз поставлю свій підпис під цим контрактом, який не дуже зручний для пана Зураба, але вже все - треба його виконувати", - сказала Лебедєва.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала керівником Суспільного мовлення Зураба Аласанію. Планувалося, що контракт із ним буде підписано до 18 квітня, однак наглядова рада вирішила відкласти підписання, "щоб не зривати підготовку до Євробачення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-