Прокуратура проситиме у суду довічного для Януковича

Прокуратура проситиме у суду довічного для Януковича

Укрінформ
Сторона державного обвинувачення клопотатиме в Оболонському райсуді столиці в рамках розгляду справи щодо держзради екс-президента Віктора Януковича про засудження його до довічного позбавлення волі. 

Про це повідомив під час прес-конференції представник держобвинувачення у цій справі, прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко. 

"У зв'язку з тим, що обвинувачений та підозрюваний Янукович під час здійснення досудового розслідування не визнав свою винуватість, сторона обвинувачення буде клопотати тільки щодо найвищої міри покарання -  довічного позбавлення волі", - сказав він.

Кравченко також запевнив, що сторона обвинувачення зібрала достатньо доказів для доведення у суді вини у державній зраді колишнього президента.

"Наша доказова база зібрана під час досудового розслідування відповідно до КПК. Я впевнений, що ми зможемо довести вину Януковича вину в Оболонському районному суді і взагалі в українському судочинстві. Також я впевнений, якщо буде ухвалено обвинувальний вирок, дана справа пройде всі інстанції. І навіть якщо сторона захисту захоче подати скаргу до ЄСПЛ, дана справа з кожною інстанцією українського судочинства або європейського тільки підтвердить рішення і докази, які були наведені стороною обвинувачення", - наголосив він.

Як повідомлялося, сьогодні в  Оболонському райсуді столиці розпочалося підготовче засідання у справі про держзраду Януковича.

Суд задовольнив клопотання його адвокатів і переніс засідання на 18 травня, аби дати можливість екс-президенту зв'язатися з Оболонським райсудом в режимі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-