Порошенко розповів, скільки отримує снайпер в зоні АТО

Порошенко розповів, скільки отримує снайпер в зоні АТО

Укрінформ
Після підвищення грошового забезпечення наразі снайпер у зоні АТО отримує 600 грн на день, тоді як ще у 2014 році мобілізований снайпер отримував 600 грн на місяць.

Про це заявив у четвер Президент України Петро Порошенко, підписуючи закони щодо підвищення соціального захисту військових та членів їхніх сімей.

"Петро Порошенко нагадав, що у 2014 році мобілізований снайпер отримував 600 грн на місяць, сьогодні снайпер в зоні АТО отримує близько 600 грн в день", - йдеться у повідомленні.

Глава держави також вказав, що доручено підвищити рівень доплати для військових, що перебувають на першій ліній в зоні АТО.

"На першій лінії сьогодні рівень доплати має складати 7,5 тис. грн до рівня забезпечення. І загальне грошове забезпечення вже може складати не менше 15 тис. грн. Крім патріотизму, це дуже потужна мотивація і адекватна відповідь держави, що турбується про своїх військовослужбовців", - наголосив Порошенко.

Президент також додав, що спільними зусиллями з волонтерами вдалося суттєво покращити рівень речового, харчового, медичного, логістичного забезпечення та озброєння.

Як повідомляло агентство, Порошенко в присутності міністра оборони Степана Полторака, начальника Генерального штабу Віктора Муженка та координаторів центрів допомоги учасникам АТО Олексія Ліпіріді та Анни Янчевської підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей" та Закон "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-