Заступник Луценка підтвердив, що Інтерпол Януковича не шукає

Заступник Луценка підтвердив, що Інтерпол Януковича не шукає

Укрінформ
Інтерпол зняв Віктора Януковича з міжнародного розшуку, оскільки в Україні щодо нього не було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook.

"Ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинувачуваного під вартою. Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особу, щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук", - пояснив Єнін.

Він зауважив, що "окремі районні суди м. Києва" відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного.

"Водночас зазначені рішення Інтерполу не мають жодного значення для початку судового процесу з обвинувачення Януковича у державній зраді", - наголосив Єнін.

Як повідомлялося, комісія з контролю за файлами Міжнародної організації кримінальної поліції "Інтерпол" ухвалила рішення про видалення з бази інформації щодо розшуку екс-президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

За даними Генпрокуратури України, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-