Справа Януковича: суд хоче перевірити, чи було втручання при розподілі справи

Справа Януковича: суд хоче перевірити, чи було втручання при розподілі справи

Укрінформ
Оболонський райсуд проситиме держпідприємства "Інформаційні судові системи"перевірити, чи було втручання в автоматизовану систему при розподілі справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. 

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив звернутися до державного підприємства "Інформаційні судові системи" з метою перевірки, чи було несанкціоноване втручання в автоматичну систему розподілу даного кримінального провадження", - зазначив суддя. Таким чином суд частково задовольнив клопотання адвоката екс-президента Віталія Сердюка.

За словами адвоката, захист встановив обставини незаконного втручання в систему автоматизованого розподілу справ Оболонського райсуду, до якої, як стверджує Сердюк, причетний генпрокурор Юрій Луценко. У зв'язку з цим 19 квітня захист екс-президента подав заяву до Печерського райвідділу поліції про вчинення кримінального правопорушення генпрокурором, яке полягає у втручанні в роботу суду. 

У свою чергу, головуючий суддя Дев'ятко зазначив, що суд "не має можливості впливати ні на генерального прокурора, ні на Печерське відділення поліції, яка буде розслідувати дане кримінальне провадження".

"На даному етапі ми можемо продовжити підготовче судове засідання. Якщо надійде відповідь, що втручання було, то захист знає, як йому діяти", - додав Дев'ятко.

Також суд у ході підготовчого засідання задовольнив клопотання прокурорів про надання дозволу для аудіо- та відеотрансляції судового процесу. Також сторони не висловили бажання заявити клопотання про відвід складу суду.

Як повідомлялося, 14 березня військова прокуратура передала до Печерського райсуду обвинувальний акт щодо Януковича. Як пояснив генпрокурор Юрій Луценко, цей суд не може розглядати цю справу, тому що судді Печерського суду брали участь у розгляді клопотань під час досудового слідства. Водночас закон забороняє слідчим суддям брати участь у розгляді справи по суті. Пізніше підсудність справи Януковича визначив Апеляційний суд м. Києва.

За даними Генпрокуратури України, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-