Держзрада Януковича: у підготовчому засіданні оголосили перерву

Держзрада Януковича: у підготовчому засіданні оголосили перерву

Фото
Укрінформ
Оболонський районний суд міста Києва оголосив перерву у підготовчому судовому засіданні за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді до 10 години 18 травня.

Про це у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк подав клопотання про відкладення підготовчого засідання у цій справі у зв'язку з тим, що Янукович, за його словами, досі належним чином не поінформований про час і місце засідання.

Однак сторона обвинувачення це заперечила.

"Суд ухвалив частково задовольнити клопотання сторони захисту і надати можливість Віктору Януковичу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд погоджується з прокурором, що Янукович був належним чином поінформований про судове засідання, але враховуючи практику Європейського суду щодо даної категорії справ, суд вирішив дати додаткові можливості для зв'язку Януковича з Оболонським райсудом у режимі відеоконференції", - зазначив Дев'ятко.

Як відомо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-