Нацрада просить телеканали прибрати брутальну лексику з

Нацрада просить телеканали прибрати брутальну лексику з "дитячих" ефірів

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звертає увагу мовників на неприпустимість використання в ефірі брутальної лексики в доступний для перегляду дітьми час.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Моніторингом Національної ради, проведеним із 10 по 16 квітня та 25 квітня 2017 року, зафіксовано чимало випадків прихованого і відкритого поширення в ефірі загальнонаціональних мовників брутальної лексики. Регулятор звертається до телерадіоорганізацій усунути такі ознаки порушень, оскільки вони можуть негативно впливати на дитячу аудиторію", - йдеться у повідомленні.

Моніторинг зафіксував відкрите озвучення брутальних висловів, часткове приховування (запікування) окремих букв, а також повне приховування (запікування) брутальних слів із використанням їхнього субтитрування. Крім того, в ефірі були випадки вживання брутальної лексики дітьми.

Це було зафіксовано на телеканалах "М1", "1+1", "СТБ", "Новий", "5 канал", "НТН".

"Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на те, що час трансляції таких передач, як правило, є доступним для перегляду дитячою аудиторією, а отже, вони можуть негативно впливати на дітей. Тому просимо зважено підходити до формування своєї програмної сітки для недопущення поширення у час, доступний для перегляду дітьми, передач, які можуть негативно впливати на їхній психічний та фізичний розвиток", - наголошують у Нацраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-